Locatie nieuws

Kantoorruimte te huur 20-100 m2

Bent u op zoek naar kantoorruimte? Wij hebben dat! Er is momenteel een flexibel in te richten ruimte vrij, die in 3 delen van circa 20-25 m2  kan worden gesplitst, en multifunctioneel te gebruiken is. Er is beschikking over een eigen keuken en toilet en er kan ook gebruik worden… Lees meer

Fysiotherapie en Zorgverzekering

Hoe zit het nu? Fysiotherapie en Zorgverzekering   Veel mensen zijn aan het einde van het jaar bezig met het regelen van de zorgverzekering van volgend jaar. Door alle wijzigingen zien mensen soms door de bomen het bos niet meer. Hierom een overzicht van wat u moet weten over de verzekering… Lees meer

Gezond oud worden

Gezond ouder worden? Hoe doe je dat?  Kijk eens voor tips op de volgende poster: poster-neem-de-stap-voor-ouderen Uw huisarts kan u verder op weg helpen, in samenwerking met de apotheek, over uw medicijngebruik. Onze fysiotherapeuten kunnen u helpen met valpreventie, om te voorkomen dat u valt en om te leren hoe… Lees meer

Gezondheidscentrum Zuiderkroon werkt samen met

 

Ergotherapie van Aafje

Ergotherapie is bedoeld voor mensen die door lichamelijke en of geestelijke beperkingen niet naar tevredenheid in staat zijn om dagelijkse activiteiten uit te voeren. Bij dagelijkse activiteiten kunt u denken aan:

 

– Zitten, (op)staan of (trap)lopen;

– Wassen, kleden of toiletgang;

– Vasthouden van een kopje, bestek of pen;

– Koken of huishoudelijke taken;

– Uitoefenen van hobby’s;

– Lezen en schrijven;

– Computer- en werkplekgebruik.

 

Komt u deze problemen tegen dan kan de hulp van de ergotherapeut uitkomst bieden.

 

Samen met uw ergotherapeut

De behandeling begint met een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek worden uw beperkingen en mogelijkheden in kaart gebracht. Samen met u stelt de ergotherapeut de doelen op voor het behandelplan. De ergotherapeut leert u praktische handelingen (opnieuw) uit te voeren. Eventueel op een andere manier of met behulp van hulpmiddelen.

 

Advies

Indien u dit wenst kan de ergotherapeut u en uw familie en/of mantelzorger adviseren. Dit advies kan gaan over bijvoorbeeld het omgaan met de gevolgen van een ziekte, mogelijke veranderingen van de woon- en werkomgeving en over de keuze voor een hulpmiddel of voorziening.

 

Kosten

Met een verwijzing van uw huisarts of specialist kunt u altijd bij de ergotherapeut terecht. De ergotherapiepraktijk is ook direct toegankelijk. Dit houdt in dat u zonder verwijzing van een arts naar de ergotherapeut kan. De vergoeding van de behandelingen door de ergotherapeut is afhankelijk van uw verzekering. De ergotherapeut kan u hier meer over vertellen. Woont u in een van onze verpleeghuizen, dan zitten de kosten al in uw zorgarrangement (ZZP).

 

Meer informatie

Wilt u meer informatie over ergotherapie van Aafje? Of eerst eens rustig met iemand praten over de mogelijkheden? Belt u dan tijdens kantooruren met de Aafje klantenservice 088 8 233 233.

 

Bereikbaarheid

Pauline Bos            (010) 49 25 523

email:                     ergotherapieDTB@aafje.nl

Aanwezig:              woensdagochtend 10.00-11.30 uur

 

Buiten het spreekuur om, kunt u bij de balie terecht voor meer informatie.

In de wachtkamer vindt u ook een folder ‘De ergotherapeut’.

 

U kunt ook meer informatie vinden op de site van Aafje:

www.aafje.nl/diensten/behandeling/ergotherapie

 

 

Copyright © 2017 Stichting Boog