Locatie nieuws

Griepprik 2017

Ook dit jaar wordt weer  de griepprik gegeven aan de patiënten die hiervoor speciaal een oproep zullen ontvangen. De datum dit jaar is zaterdag 28 oktober. De locatie is het Ontmoetingscentrum Zuiderkroon!   Neem uw oproepbrief mee naar de priklocatie. Wij hebben de streepjescode die erop staat nodig voor onze administratie.

Tijdelijke inschrijfstop

Helaas kunnen wij momenteel door de grote groei van het aantal patiënten en het vertrek van mw. Mermer slechts zeer beperkt nieuwe patiënten inschrijven!   Wij vinden het van groot belang dat de kwaliteit van onze zorg voorrang krijgt!   Voor vragen kunt u contact opnemen met (010) 293.14.04.

Vertrek Mw. Mermer

Mevrouw Mermer is per 1 september gestopt met werken op de Zuiderkroon. Vanaf oktober neemt een nieuwe huisarts, dhr. Karels, de praktijk waar op woensdagen en donderdagen. Op maandagen wordt u voorlopig door de andere huisartsen in ons centrum gezien en door de verpleegkundige die onze huisartsen ondersteunt.   Mevrouw… Lees meer

Gezondheid: wat kunt u zelf doen?

 

Ziekten en kleine ongevallen thuis komen vaak op de meest onverwachte ogenblikken voor. Daarom is het goed te weten wat u dan het beste kunt doen.

 

Deze site met tips en adviezen voor uw gezondheid is speciaal gemaakt om u te helpen. U kunt zelf namelijk veel doen aan het verhelpen van uw klachten. Er zijn een aantal veelvoorkomende alledaagse gezondheidsklachten waar goede tips voor bestaan hoe daar mee om te gaan. 

 

Ook op de website www.dokterenonderdedom.nl en op www.thuisarts.nl kunt u interessante informatie vinden. 

 

En wist u dat…?

  • Het aantal mensen met overgewicht de afgelopen tien jaar met 50% is toegenomen. Van de Nederlanders tussen de 30 en 50 jaar oud, is 1 op de 6 mensen zoveel te zwaar dat het de gezondheid bedreigt. Er zijn eindeloos veel producten en hulpverleners die beweren dé oplossing te hebben. Uiteindelijk blijkt vooral de eigen motivatie bepalend te zijn.

 

  • Bewegen hoeft niet altijd sport te zijn. Dansen, een wandeling maken met flink de pas erin, op de fiets boodschappen doen. Dat zijn stuk voor stuk vormen van beweging die goed zijn voor je gezondheid in het algemeen. Bovendien wordt de kans op hart- en vaatziekten, botontkalking, overgewicht, suikerziekte, hoge bloeddruk en spierpijn minder als je beweegt. Helemaal als je daarbij een leefstijl hanteert die je gezondheid extra bevorderen: niet roken, matig alcoholgebruik en gezonde voedingsgewoonten.

 

  • Te veel vet en zout eten de bloeddruk kan verhogen. Let er dus op dat uw voeding gevarieerd is en weinig verzadigde (dierlijke) vetten bevat. Die zitten in producten als roomboter, vollemelkproducten, gebak, chocolade en snacks. Het is gezonder om voedsel te eten dat rijk is aan onverzadigde vetten, zoals vis, noten en oliën. Daarnaast zijn groente, fruit en volkorenproducten ook goed voor hart- en bloedvaten.

 

  • Depressieve klachten het dagelijks functioneren beïnvloeden en een negatieve invloed hebben op de lichamelijke gezondheid. Geneesmiddelen en psychotherapie zijn van oudsher belangrijke behandelingsmethoden bij een depressie. Tegenwoordig wordt bij zwaardere depressies ook gebruik gemaakt van behandelingsprogramma’s waarin bewegen centraal staat. Bovendien krijgen personen met een lichtere depressie vaak het advies om te gaan sporten. Uit onderzoek blijkt namelijk dat depressieve klachten verminderen door regelmatige lichamelijke inspanning (mits aan een aantal voorwaarden wordt voldaan).

 

Copyright © 2017 Stichting Boog