Locatie nieuws

Kantoorruimte te huur 20-100 m2

Bent u op zoek naar kantoorruimte? Wij hebben dat! Er is momenteel een flexibel in te richten ruimte vrij, die in 3 delen van circa 20-25 m2  kan worden gesplitst, en multifunctioneel te gebruiken is. Er is beschikking over een eigen keuken en toilet en er kan ook gebruik worden… Lees meer

Fysiotherapie en Zorgverzekering

Hoe zit het nu? Fysiotherapie en Zorgverzekering   Veel mensen zijn aan het einde van het jaar bezig met het regelen van de zorgverzekering van volgend jaar. Door alle wijzigingen zien mensen soms door de bomen het bos niet meer. Hierom een overzicht van wat u moet weten over de verzekering… Lees meer

Gezond oud worden

Gezond ouder worden? Hoe doe je dat?  Kijk eens voor tips op de volgende poster: poster-neem-de-stap-voor-ouderen Uw huisarts kan u verder op weg helpen, in samenwerking met de apotheek, over uw medicijngebruik. Onze fysiotherapeuten kunnen u helpen met valpreventie, om te voorkomen dat u valt en om te leren hoe… Lees meer

Wetenschappelijk onderzoek door uw huisarts

 

Uw huisarts doet mee aan het Landelijk Informatie Netwerk Huisartsenzorg (LINH).

 

Hier kunt u lezen wat de bedoeling daarvan is, en wat de deelname voor u, als patiënt betekent. Ook komt aan de orde hoe uw huisarts uw privacy beschermt en wat u kunt doen als u het niet eens bent met de manier waarop uw gegevens worden behandeld.

 

Waarom een landelijk informatienetwerk huisartsenzorg? 

LINH is bedoeld om antwoord te geven op de volgende vragen:

  • Met welke klachten en ziekten komen mensen bij de huisarts?
  • Welke geneesmiddelen schrijft de huisarts voor bij welke klachten?
  • Naar welke andere zorgvoorzieningen verwijst de huisarts en bij welke klachten?
  • Hoe is de kwaliteit van de zorg die de huisarts levert? Deze informatie is belangrijk voor het ministerie van VWS en voor de huisartsen zelf, en uiteindelijk ook in het belang van de patiënt.

 

Op www.linh.nl vindt u de resultaten van LINH.

 

Welke gegevens worden verzameld? 

Als u uw huisarts bezoekt, maakt deze daarvan aantekeningen. Deze gegevens worden opgeborgen in een archief of opgeslagen in een computer.

 

Zo heeft de huisarts altijd belangrijke informatie bij de hand: voor welke klachten u al eens eerder op het spreekuur kwam, welke medicijnen u daarvoor voorgeschreven heeft gekregen en of u al dan niet een specialist heeft bezocht. De deelname van uw huisarts aan LINH houdt in dat deze gegevens niet alleen door uw huisarts worden gebruikt, maar ook op een centraal punt worden verzameld en bestudeerd.

 

Wie doet er mee? 

Behalve uw huisarts, werkt een grote groep huisartsen aan LINH mee, verspreid over heel Nederland. Zij doen dat op verzoek van vier wetenschappelijke instanties en beroepsverenigingen: de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV), het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG), het Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg (NIVEL) en het Scientific institute for quality of healthcare van het UMC St. Radboud (IQ healthcare)

LINH wordt grotendeels betaald door het ministerie van VWS.

Copyright © 2017 Stichting Boog